A köztudatban a propolisz és a méhpempő gyakran összekeveredik, pedig a 2 termék merőben más területre jó, más célt szolgálnak, másképp kell alkalmazni őket. Viszont ennek köszönhetően többször is megkerestek már azzal a kérdéssel, hogy lehet-e illetve érdemes-e szedni propoliszt részben azért, hogy elősegítse a teherbeesést illetve hogy terhesség ideje alatt szedhető-e?

A propolisz elősegíti a teherbeesést?

A rövid válasz az lenne, hogy nem. A teherbeesést a méhpempő segíti elő, a propolisz alapvetően fertőtlenítő, gyulladásgátló  – és számos más, pozitív – hatásával támogatja az egészségünket. Persze áttételesen lehetne azt mondani, hogy ha egészségesek vagyunk akkor könnyebben is teherbe lehet esni, de a kérdések feltételekor valószínűleg Önök nem erre gondoltak.

Propolisz a terhesség ideje alatt

Ez sem bonyolult kérdés, az alap válasz az, hogy igen, szedhető. Viszont mindenképpen azt ajánljuk, hogy konzultáljon az orvosával mielőtt elkezdi szedni.

Propolisz szedése a a teherbeesésért és a terhesség ideje alatt

Propolisz szedése a a teherbeesésért és a terhesség ideje alatt

Amire viszont nagyon kell figyelni, hogy a propolisz nem minden formáját lehet fogyasztani a terhesség ideje alatt. A propolisz tinktúra és a propolisz csepp pl. a (magas) alkoholtartalma miatt kimondottan ellenjavalt. A tabletta, a propoliszos méz pl. fogyasztható de csak mértékkel, konzultáljon az orvosával előtte. Allergiások (pollenallergia) szintén beszéljenek az orvossal a fogyasztás megkezdése előtt.