A propoliszos méz a propolisz és a méz minden egészségügyi előnyét egyesíti. A propoliszos méz készítése házilag is egyszerű: fél kg mézben 10 ml propolisz cseppet elkeverünk.

A propoliszos méz hatása

A propoliszos méz hatása miatt külsőleg is jobban használható: baktériumölő, a vírusok szaporodását gátolja. Belsőleg fogyasztva gyulladáscsökkentő hatású, megöli vagy szaporodásában meggátolja a betegséget kiváltó kórokozókat. A propolisz alkalmazása csak pajzsmirigytúltengésben szenvedőknek és a mézre, virágporra allergiásoknak nem javallott, mások fogyaszthatják.

propoliszos-mez-keszitese

Adagolása

Naponta 3-4 kávéskanál elfogyasztása javasolt. Torokfájásra, gyulladásra egyaránt ajánlott naponta 2-3 evőkanállal elfogyasztva. Fogyaszthatjuk kondíciójavítás vagy jobb közérzet elérése céljából. Fogyasztása után legalább egy óráig ne igyunk, vagy együnk, hogy legyen ideje felszívódni a hatóanyagainak.

Gyomorsav túltengés esetén érdemes kombinálni a propoliszos mézet repce méz fogyasztásával, mert a repce méz kiváló savcsökkentő hatású, míg a propoliszos méz a gyulladást kezeli.

A propoliszos mézet a gyerekek is szívesen fogyasztják

A propoliszos mézet a gyerekek is szívesen fogyasztják

Túladagolni nem lehet, mert természetes anyag. További előnye még, hogy így sokkal kellemesebb az íze és ebben a formában szívesebben fogyasztják a gyerekek is.

Ára

Propoliszos mézet vásárolhatunk is. A propoliszos méz ára körülbelül 2800-3300 forint közé esik 1 kg-ra számolva.