Propolisz krém

A propolisz krém arcra, problémás bőrre különösen jó. A bőrön a száraz és zsíros egyenetlenségeket megszünteti, a bőr üde és bársonyos lesz. A krém és a kenőcs között tulajdonképpen csak állagbeli eltérés van, így plusz információkért érdemes ezt is elolvasni még: propolisz kenőcs

A propolisz tisztító hatással van a bőrre: pattanások és egyéb bőrgyulladások esetében enyhülést hoz.

Propolisz krém

Propolisz krém (Kép forrása: Propoliszos krém. A propolisz gyógyhatásai

Használható nehezen gyógyuló sebek kezelésére, nyálkahártya-és bőrgyulladásokra. Hatékonyan enyhíti a horzsolások, vágások okozta fájdalmat, megakadályozza a gyulladás kialakulását.

Elsőfokú égési sebekre is kiváló, olyan esetekben is, amikor növényi eredetű és szintetikus gyógyszerek már nem hatnak.

A propolisz krém ára jellemzően 600-6000 forint között mozog, de a nagy szórás miatt érdemes jól körbenézni a piacon.

Propolisz balzsam

Itt ejtenék még szót a propolisz balzsamról is, mert állagát és célját tekintve megegyezik vélemény szerint a krémmel. Amiről konkrétan tapasztalattal rendelkezek e téren, az Naturland Propolisz balzsam, melyet 1100 Ft környékén lehet megvenni, így az ára sem túl vészes.

Naturland Propolisz Balzsam

Naturland Propolisz Balzsam

Patikákban és herbária üzletekben célszerű keresni, már persze ha nem internetről rendeli meg inkább.

A balzsam könnyen kenhető, pillanatok alatt eltűnik a bőrön, tehát pl. arcra, ruha alól kilátszódó testrészre is nyugodtan fel lehet kenni. A bőrön viszont utána még jó ideig érződik hogy “ott van”, nem szívódik fel annyira mint egyes kézkrémek. Klaviatúrán (kézről), üvegpoháron bizony hagy a bekent kéz némi “zsíros” nyomot, ezért talán éjszakára ajánlottabb a használata.

A színe sárgás-barnás (ahogy a lentebbi képen is látszódik), az illata – hogy is mondjam finoman – természetes … és ez alatt azt értem, hogy nem túl finom. :) Nem mondanám büdösnek vagy még talán kellemetlennek sem, de ha választhatok, nem ez az illat az amit naphosszat örömmel szagolgatok.

Propolisz balszam színe sárgás-barnás, illata nem kimondottan finom

Propolisz balszam színe sárgás-barnás, illata nem kimondottan finom

A dobozon sajnos nem találni nyomát annak, hogy ez a termék mennyi propoliszt tartalmaz, de erre vonatkozó információ sajnos más termékeken sem jellemző. Pedig talán hozzánk hasonlóan Önök is szeretnék tudni, hogy amikor pénzt adnak ki valamiért mert abban propolisz van, akkor pontosan mennyiért is fizettek X összeget.

A csomagoláson található információk szerint a balzsamot minden nap lehet használni, elsősorban bőrtápláló és hidratáló hatását említik. Kis mennyiségben kell felvinni a bőrre majd addig masszírozni, amíg az teljesen be nem ivódik a bőrbe. Belsőleg nem szabad alkalmazni.