A propolisz csepp a nyers propolisz alkoholos oldata, melyet különböző kiszerelésben, töménységben lehet kapni bioboltokban, gyógyszertárakban vagy akár otthon is elkészíthető.

A propolisz csepp használata

A propoliszos cseppeket általában valamilyen italban feloldva szokták fogyasztani, de arra figyelni kell hogy az ne legyen forró. A folyadékon túl persze szinte bármibe bele lehet keverni, sokan pl. mézbe teszik hogy pozitív élletani hatásain túl a méz ízét is élvezhessék.

A cseppeket remekül lehet használni fertőtlenítésre, közvetlenül a sebre kenhető, legyen az akár szájon (lágyrészeket sem marja ki), akár más testtájon.

Amennyiben belsőleg használja pl. immunerősítésre, úgy már napi akár 10 csepp is pozitív eredményeket hozhat, de a pontos adagolás sok mindentől függ: életkor, testsúly, betegség típusa, vérnyomás, fáradtság foka és mértéke stb…

Az adagolással kapcsolatban fontos, hogy szedését nem folyamatosan ajánlják, kúraszerűen kell fogyasztani. A fentebb már említett napi kb 10 csepp az ami fölé nem érdemes menni mennyiségben, a túladagolást elkerülendő.

Ezért a propolisz csepp alkalmazása, adagolása kapcsán javaslom hogy ezt olvassa el: A propolisz tinktúra  adagolása

Naturland Propolisz csepp