Propoliszos termékek listája, ismertetője

A propoliszt számos formában, módon fel lehet használni. Ennek köszönhetően elég széles azon propoliszos termékek palettája is, melyek ezt a kiváló, természetes anyagot valamilyen formában és mennyiségben tartalmazzák. Nézzük meg egy rövid összefoglaló keretei között, hogy milyen típusú felhasználási módokról lehet beszélni, a részleteket pedig az egyes terméktípusok oldalán fogja megtalálni.

Propolisz tinktúra

Ez a propolisz tömény, alkoholos oldata, melyet akár kereskedelmi forgalomban is meg lehet venni, de sokan otthon készítik el. Általában magas, 75-90%-os alkoholtartalom jellemzi. Tökéletes anyag fertőtlenítésre. Hígítás után belsőleg is fogyasztható. Bővebben a tinktúra részen olvashat róla.

Propoliszos termékek - tinktúra

A propoliszos termékek egyik legkeresettebbje – a propolisz tinktúra

Propolisz csepp

A propoliszos csepp talán az egyik legkeresettebb és legismertebb propoliszos termék. Amikor a cseppről beszélünk, akkor tulajdonképpen a tinktúráról van szó. Ebből következik, hogy a propolisz csepp általában 10 – 30 ml-es kiszerelésben kapható alkoholos oldatot jelent, mely használatáról bővebb információkat a propolisz csepp aloldalunkon talál.

Propoliszos méz

Szintén népszerű és elterjedt formája a propolisznak, mivel kellemes íze miatt akár a gyerekek is könnyen megeszik illetve mert ilyen formában a propolisz és a méz minden előnye egyesül. Bővebben a propoliszos méz cikkben olvashat róla.

Propolisz krém

Elsősorban bőrre javasolt a használata, pattanások, bőrgyulladások esetén javallott az alkalmazása illetve sebekre is remekül használható. Bővebben a propoliszos krém oldalon olvashat róla.

Propolisz tabletta

Főleg felső légúti panaszok esetében ajánlott fogyasztása, belsőleg. Bővebb információkat itt talál: propolisz tabletta.

Propolisz kenőcs

A propoliszos kenőcs és krém tulajdonképpen alig tér el egymástól, leginkább csak állagukat tekintve mondhatjuk, hogy különbség van közöttük. Bővebben itt – propolisz kenőcs – írtunk róla.

Összegfoglalva: mint a fenti lista is mutatja, bőven van miből választani ha propoliszos termékek témában kutat valaki. Reméljük, hogy a kis összeállításunk segítségével Ön is megtalálja azt a termékeket, melyet sikerrel tud majd alkalmazni a mindennapokban.